Oregon State University INTO Program

View Photos

Site specific yet international.

Oregon State University’s quickly expanding international education program, INTO, required the quick design and renovation of an existing campus service building. We met this challenge by blending together the users, the building, and context to inform our architectural direction. We wanted the spaces to feel open, yet intimate to serve students from all over the globe.

Holst approached the project understanding that learning was constant throughout students’ time in the INTO program. Public spaces spaces, such as the student lounge, lobby, and even the corridors were given as much attention as the traditional classroom environments.The space achieves the client’s programmatic and pedagogical requirements while eliciting a range of visually stimulating and calming environments where appropriate. 

A stimulating learning environment

An open, central student lounge is at the heart of the project, providing study space and plenty of room for gathering.


Ample daylighting

Daylighting is vital for a healthy learning environment. Ample amounts were achieved through six generous skylights in the central student lounge.

Client

Oregon State University

Location

Corvallis, OR

Completion

2015

Size

16,000 sf