The Fowler

View Photos

In the effort to enhance downtown Boise's long-term desirability, and to protect the pedestrian experience along 5th and Broad Streets, the Fowler is humanized through its sinuous, lyrical volume. Above the articulated ground level, the scale of The Fowler’s five housing levels are broken down by the building's rippling form. 

One of downtown Boise, Idaho’s first new multifamily housing projects in decades, the Fowler is a mix of retail, residential, and live|work spaces, intended to revitalize the area and provide housing units for professionals currently commuting from surrounding suburbs. This 204,000 sf project is an effort to deliver the urban, mixed-use housing that is essential for the continued development of the area. 

Pedestrian experience

An enriched ground level experience is created with rich materials and sidewalk seating.

Community gathering

A central courtyard provides landscaped green space and outdoor gathering areas for residents. 

Client

LocalConstruct

Location

Boise, ID

Completion

2017

Size

204,000 sf

Certification

LEED Gold Expected