Ziba Headquarters

View Photos

Through the design of the Ziba World Headquarters, Holst set out to create a place that fosters the cross pollination of ideas in a company defined by its multidisciplinary experimentation and excellence. A testament to inspiring, problem-solving design, the headquarters create an elegant and efficient environment that supports Ziba's creative endeavors.

The space exemplifies Ziba and its services but also protects the propriety of their work. Primary spaces of ideation and work are elevated to the second and third floors. Welcoming the neighborhood with retail and auditorium spaces at the ground level, Ziba serves as a community incubator and civic innovator. 

Community engagement

The 200-seat theater hosts internal and public events, presentations and screenings.

Conceptual excitement

Custom displays showcase Ziba’s award-winning work.

Creating a block-long expanse of space and light, an internal avenue stretches the length of north facing facade, flanked by a series of workspaces. These open collaborative zones, organized into ‘tribes,’ are separated minimally by sliding doors to foster the integration of ideas and disciplines, but provide privacy when necessary.

Every space is defined by its function and purpose—no universal solutions are relied upon. Rigorous creative tension results in eloquent design for a headquarters that balances aesthetics and purpose, a feeling expressed in each material and detail.

Gallery

The office’s ground floor features an interactive gallery space for rotating exhibits.

19,000

Square feet of reclaimed fir wood used in interior finishes.

6,000

Square feet of custom designed acoustic ceiling.

200

Seats in the 2,500 square feet auditorium.

Client

Ziba Design

Location

Portland, OR

Completion

2009

Size

70,000 sf

Certification

LEED Gold

Awards

2010 AIA Portland Merit Award
2010 DJC Top Projects, Finalist

Ziba Headquarters